Resultaten voor opleiding tot ergotherapeut

opleiding tot ergotherapeut
Ergotherapie Odisee.
Van het menselijke tot problematische handelen. Maar wat houdt dat nu precies in? Een nieuwe opleiding betekent een heleboel nieuwe vakken. Hier ontdek je de belangrijkste vakken die aan bod komen in de opleiding Ergotherapie. Klinisch redeneren en ergofundamenten. In dit vak kom je alles te weten over de inhoud van ergotherapie en de job van een ergotherapeut.
SEO
Ergotherapie Hogeschool Gent.
Naast het analyseren van deze activiteiten kan je als ergotherapeut terugvallen op een gedegen kennis rond hulpmiddelen en omgevingsaanpassingen, zoals woningaanpassingen en werkpostaanpassingen. De opleiding ergotherapie biedt je naast de broodnodige medische en psycho-pedagogische basisinformatie een pakket opleidingsonderdelen gericht op de beroepspraktijk.
lenen
Ergotherapie Arteveldehogeschool Gent.
Na elke module volgt een evaluatie. Zo verloopt je opleiding. Welke vakken krijg je? Psychologie, sociologie en statistiek, maar ook anatomie, recht Allemaal vertaald naar de ergotherapeutische praktijk. Bekijk het opleidingsprogramma. Alleen door te doen word je een bekwame ergotherapeut.
lening simulatie belfius
Onderwijskiezer.
Ergotherapie is een opleiding die de zorg om de medemens centraal stelt. Ziekte of een handicap maken dagelijkse handelingen soms moeilijk tot bijna onmogelijk en de ergotherapeut helpt mensen om opnieuw zo zelfstandig mogelijk alle dagelijkse activiteiten uit te voeren.
Ergotherapie Professionele bachelor Thomas More.
Als ergotherapeut zoek je naar de beste therapie voor elke persoon met een beperking. Je bent sterk in creatief denken en je wil het maximum uit je cliƫnten halen. Een gedreven ergotherapeut is ondernemend, communicatief, leergierig en wil zelf verantwoordelijkheid opnemen. Je opleiding is een ideale combinatie van theorie, stage, praktijk en projectwerk.
Ergotherapie Hogeschool PXL. PXL.
Als ergotherapeut zal je het handelen van personen of een groep personen met een beperking verbeteren via activiteiten, zodat zij in staat zijn om optimaal te functioneren in hun woon, leef, school of werksituatie. Het verbeteren van de integratie en de levenskwaliteit van cliƫnten met ontwikkelingsproblemen, lichamelijke handicap of psychische problemen staat voorop. Dit kunnen kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen zijn. Ergotherapeuten analyseren handelingsproblemen, stellen trainingsprogramma's' op, evalueren hun behandelingen en geven advies hulpmiddelen, omgevingsaanpassingen om met beperkingen om te gaan. Ergotherapeuten maken meestal deel uit van een behandel of begeleidingsteam. Zo'n' team bestaat uit deskundigen van verschillende disciplines. Ergotherapeuten hebben een eigen RIZIV-nomenclatuur waardoor een eigen praktijk opstarten tot de mogelijkheden behoort. Troeven van de opleiding.
ergotherapie VIVES.
Dan is ergotherapie wellicht wat je zoekt! Als je kiest voor een opleiding ergotherapie aan VIVES, kies je voor hedendaags, praktijkgericht onderwijs. De combinatie van kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling vormen je tot een deskundig ergotherapeut. Het beroep is veelzijdig, de opleiding bereidt je hierop voor.

Het 2de jr verwerf je inzicht in het herkennen, analyseren en behandelen van handelingsproblemen en leer je praktische vaardigheden van de ergotherapeut. Het 3de jr is een stage en eindwerkjaar. 8 Vlaamse hogescholen bieden de opleiding bachelor in de ergotherapie aan.
Opleiding Ergotherapie AP Hogeschool.
Locatie Campus Spoor Noord Noorderplaats. Een ergotherapeut helpt mensen om vlotter te functioneren in hun dagelijkse leven. In de opleiding Ergotherapie leer je hoe je met kleine, creatieve ingrepen een groot verschil maakt voor personen met een lichamelijke of psychosociale beperking, kinderen met leermoeilijkheden of ouderen.
Ergotherapie Howest.
Ik koos voor de opleiding tot Ergotherapeut omdat het een sociaal beroep is waarin ik geloof. Hierbij heeft de opleiding aan Howest als troeven dat ze nauw samenwerkt met Zorggroep H.Hart te Kortrijk, ze verscheidene keuzeminoren heeft, je altijd bij de lectoren terecht kan en je welkom voelt vanaf de eerste dag.

Contacteer ons