Op zoek naar opleiding tot ergotherapeut?

opleiding tot ergotherapeut
Ergotherapie Hogeschool Gent.
De opleiding vormt de student tot een ondernemend professional die zich proactief opstelt. Deze professional heeft het doorzettingsvermogen om probleemoplossend te handelen en is medeverantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking. De opleiding legt de nadruk op multiprofessionele samenwerking en daagt de student uit om vanuit de eigenheid van zijn discipline grenzen te verleggen.
leuven to charleroi airport
Ergotherapie Howest.
De opleiding tot ergotherapeut heeft me geleerd hoe ik dat op een professionele manier kan doen. Ik durf gerust stellen dat ik ook als persoon sterker uit de opleiding gekomen ben. Tijdens de practica kreeg ik het vertrouwen doordat ik de verschillende rollen die de therapeut opneemt, kon oefenen tot ik alle competenties onder de knie kreeg.
trapliften
Ergotherapie Arteveldehogeschool Gent.
Na elke module volgt een evaluatie. Zo verloopt je opleiding. Welke vakken krijg je? Psychologie, sociologie en statistiek, maar ook anatomie, recht Allemaal vertaald naar de ergotherapeutische praktijk. Bekijk het opleidingsprogramma. Alleen door te doen word je een bekwame ergotherapeut.
kbc simulatie
Ergotherapie Professionele bachelor Thomas More.
Als ergotherapeut zoek je naar de beste therapie voor elke persoon met een beperking. Je bent sterk in creatief denken en je wil het maximum uit je cliƫnten halen. Een gedreven ergotherapeut is ondernemend, communicatief, leergierig en wil zelf verantwoordelijkheid opnemen. Je opleiding is een ideale combinatie van theorie, stage, praktijk en projectwerk.
lenen
Ergotherapie Hogeschool PXL. PXL.
Als ergotherapeut zal je het handelen van personen of een groep personen met een beperking verbeteren via activiteiten, zodat zij in staat zijn om optimaal te functioneren in hun woon, leef, school of werksituatie. Het verbeteren van de integratie en de levenskwaliteit van cliƫnten met ontwikkelingsproblemen, lichamelijke handicap of psychische problemen staat voorop. Dit kunnen kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen zijn. Ergotherapeuten analyseren handelingsproblemen, stellen trainingsprogramma's' op, evalueren hun behandelingen en geven advies hulpmiddelen, omgevingsaanpassingen om met beperkingen om te gaan. Ergotherapeuten maken meestal deel uit van een behandel of begeleidingsteam. Zo'n' team bestaat uit deskundigen van verschillende disciplines. Ergotherapeuten hebben een eigen RIZIV-nomenclatuur waardoor een eigen praktijk opstarten tot de mogelijkheden behoort. Troeven van de opleiding.
Onderwijskiezer.
Ergotherapie is een opleiding die de zorg om de medemens centraal stelt. Ziekte of een handicap maken dagelijkse handelingen soms moeilijk tot bijna onmogelijk en de ergotherapeut helpt mensen om opnieuw zo zelfstandig mogelijk alle dagelijkse activiteiten uit te voeren.
ergotherapie VIVES.
Als je kiest voor een opleiding ergotherapie aan VIVES, kies je voor hedendaags, praktijkgericht onderwijs. De combinatie van kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling vormen je tot een deskundig ergotherapeut. Het beroep is veelzijdig, de opleiding bereidt je hierop voor. De samenwerking met het werkveld is uitstekend.

Het 2de jr verwerf je inzicht in het herkennen, analyseren en behandelen van handelingsproblemen en leer je praktische vaardigheden van de ergotherapeut. Het 3de jr is een stage en eindwerkjaar. 8 Vlaamse hogescholen bieden de opleiding bachelor in de ergotherapie aan.
Ergotherapie AP Hogeschool.
Een ergotherapeut helpt mensen om vlotter te functioneren in hun dagelijkse leven. In de opleiding Ergotherapie leer je hoe je met kleine, creatieve ingrepen een groot verschil maakt voor personen met een lichamelijke of psychosociale beperking, kinderen met leermoeilijkheden of ouderen.
Ergotherapie Odisee.
Odisee goes international. Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens. Zuurstof in je opleiding. De aanpak waarbij je kunt rekenen op veel ondersteuning, maar tegelijk ook je opleiding zelf kunt sturen, noemen we Zuurstof in je opleiding.

Contacteer ons